En tom lucka i staden ska
nu täppas igen

Midroc är först ut av de bolag som ska bygga bostäder på gamla stationsområdet Övre och Stadsparkskvarteren. Brf Stadsgränden består av totalt 56 lägenheter, med säljstart under våren 2021 och preliminär byggstart ett halvår senare.

– Det känns jätteroligt att med fin och modern stadsbebyggelse få vara med att täppa igen den här tomma luckan i staden. Det är ett mycket fint läge mitt i centrum, nära till allt, säger Stefan Andersson, projektchef på Midroc Properties.

Under 2019 färdigställde bolaget ett bostadsprojekt på andra sidan Stadsparken, Brf Stadsparkhusen, som fick Trelleborgs kommuns samhällsbyggnadspris 2018. Ett lyckosamt projekt som visade att det finns ett stort intresse på marknaden för nya bostäder.

– Det öppnade för en fortsättning. Det finns helt klart ett uppdämt behov av nya bostäder i Trelleborg, i synnerhet bostadsrätter. Så vi är definitivt här för att stanna.

Stefan Andersson pekar på det lyft i stadsutvecklingen som Trelleborg står mitt uppe i, mycket tack vare motorvägen och Pågatåget. Det gör, menar han, att alltfler upptäcker Trelleborg som bostadsort. Och det är ändå bara början med tanke på de kommande stadsdelarna som planeras, med sina fantastiska centrala lägen alldeles utmed havet, där Midroc Properties är med och utvecklar Västra Sjöstaden.

– Vi har kontinuerlig kontakt med Trelleborgs kommun som ju har en uttalad målsättning att växa och utvecklas. För oss är det självklart intressant att vara med på den resan. Vi går nu därför vidare med att tillsammans med kommunen och andra aktörer förverkliga stationsområdet Övre och Stadsparkskvarteren och därefter Västra Sjöstaden. Det känns otroligt spännande, säger Stefan Andersson.

Text: Per-Åke Hultberg