Denna artikel är en annons

ICA Maxi:s styrka ligger i det kompletta sortimentet men också i en lyhördhet för kundernas synpunkter och önskemål.

”Vi brinner för vår stad och för
våra kunder”

Om några år kommer ICA Maxi att ha ett kanonläge mitt bland alla bostäder och verksamheter i den nya stadsdelen Västra sjöstaden. Men redan i dag har den väletablerade stormarknaden en stark dragningskraft.

– Ica har funnits här ända sedan 1973 och Maxi firar 20-årsjubileum nästa år. Så visst är det här en välkänd plats, där trelleborgarna har handlat sina dagligvaror i flera generationer, säger Anders Somstedt, en av ICA Maxis två delägare.

Uppåt två miljoner kunder årligen säger väl det mesta. Styrkan ligger i det kompletta sortimentet, som med sin bredd och sitt djup i varje varugrupp är svårslaget. Här finns dessutom så mycket mer än vad en vanlig livsmedelsbutik kan erbjuda. Ett stort utbud av specialvaror, husgeråd, kläder och media och mycket mer. Allt av god kvalitet till mycket bra priser. Här finns dessutom ett apotek i direkt anslutning till butiken.

– Vi har även färskt bröd varje dag från eget bageri, en delikatessdisk på 17 meter och eget kök med catering. Och jag är speciellt glad över vårt lokala sortiment från ett stort antal leverantörer här i bygden. Vi har även ett ekologiskt sortiment, större än de flesta kan erbjuda, säger Anders Somstedt.

Att ICA Maxi dessutom har väl tilltagna ytor med breda gångar är i coronatider en klar fördel. Här är det lättare att hålla avstånd än i en mindre butik. Lyhördhet är en annan styrka som Anders Somstedt gärna fram-håller.

– Vi försöker alltid vara flexibla och lyssna på våra kunders synpunkter och önskemål. Ett litet exempel är ett bröd som levereras från Ystad och det på en enda kunds önskemål. Vi kan göra så eftersom vi är ett lokalt företag där alla beslut tas här på plats, säger Ander Somstedt.

– Vi brinner för vår stad och för våra kunder och vill hjälpa till på alla sätt vi kan, betonar han.

Det samhällsansvar som Ica generellt är kända för gäller i högsta grad ICA Maxi i Trelleborg.

– Vi stödjer 35 föreningar av olika slag. Vi förser till exempel Svenska kyrkan med varor för människor som är i behov av hjälp. Det är något vi verkligen känner starkt för.

Att området kring ICA Maxi står inför en jätteomvandling, med på sikt både stadsliv och strandliv, ser Anders Somstedt som en fantastisk möjlighet, både för den egna butiken och för hela Trelleborg.

– Det är positivt på alla sätt. Vi har varit ensamma här bland nedlagda verksamheter så länge så ingen är gladare än vi. Det känns oerhört spännande.