Denna artikel är en annons

Just nu pågår planering för Nordrs bostadsprojekt i planområdet Övre och Stads­parken, där målet är att skapa en levande stadsbild mot Astrid Lindgrens allé.

”Vi utvecklar levande närområden” – Snart även i centrala Trelleborg

Tillsammans med Liljewall arkitekter i Malmö var Nordr – före detta Veidekke – en av de lyckligt utvalda att i nära dialog med Trelleborgs kommun få arbeta vidare med planområdet Övre och Stadsparken.

– Vår intention var och är att skapa en levande stadsbild mot Astrid Lindgrens allé. Samt även knyta an till befintliga byggnaders gestaltning med rött tegel i variation ut mot allén. Liknande befintliga exempel som Gasverket och Konsthallen, säger Tony Petäjä, affärsutvecklare på Nordr. 

Just nu pågår planering och vidare gestaltning kring projektet. Intentionen är att byggnaden innehålla runt 50 lägenheter i varierande storlekar, allt från 1 rok till 4 rok.

– Vi tänker oss en stor variation och spridning ifråga om lägenheternas storlek. Det ska helt enkelt finnas något för alla, säger Tony Petäja. 

Kommunen är i nuläget i fullgång med de förberedande arbetena. Nordrs projekt ligger i etapp 2 så den exakta tiden för byggstart är ännu inte satt. Men troligen kommer målsättningen om byggstart 2022 att kunna uppnås.

– Vi ser fram emot att jobba i Trelleborg och tycker att det är en mycket spännande och expansiv marknad på ett bra läge mot kontinenten. Vi ser även fram emot att med stort intresse följa och bidra till kommunens stora framtidsprojekt Kuststad 2025.

”Vi utvecklar levande närområden – och levande närområden skapar bättre städer.”

Fakta Nordr

• Nordr (fd. Veidekke Eiendom) är en av Skandinaviens största fastighetsutvecklare. Vi utvecklar bostäder, stadsdelar och kommersiella fastigheter i både Norge och Sverige.
• Stockholm, Göteborg, Malmö, Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger är några av de städer vi har haft möjlighet att sätta positiva landmärken i.
• Vi har över 160 anställda och har cirka 147 projekt med 17 650 bostäder under utveckling.
Följ oss på www.nordr.se